onsdag 7. april 2010

Det er VÅR :)

Å, det er så deilig! Nå er våren kommet for å bli. Lufta har forandra seg - fra kjølig og skarp til varmere og imøtekommende. Nytt gress begynner å trenge seg gjennom gammelt, og trærne åpner slusene så nye skudd kan vokse frem. Fuglene har også begynt å kvitre, til sent på kvelden. Måkene har fått ny luft under vingene og lar seg høres på mils avstand. Det er faktisk lite som vitner om at snøen lå tett for bare noen uker siden. Bare en liten klatt igjen i hagen, helt nederst ved gjerdet, der sola ikke slipper ordentlig til.

Sommeren er den beste årstida. Alt man kan gjøre! Det burde egentlig ikke gå an å kjede seg om sommeren. Du kan gå lange turer innover heia, fiske, bade, ta sykkel- eller rulleskøyteturer, spise is, ha lange bålkvelder utover natta, gå barbeint... Ah, sommmeren er den beste medisin etter vinterens lange dvale med mørke dager og kalde netter.

Men, før sommmeren kan slippe til må våren gjøre det den kan best. Den må forberede alt og alle på en ny årstid, og slik går runddansen om igjen og om igjen. Hvem kunne levd uten årstidene? Ikke jeg...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar